Sade - Soldier Of Love CD (2010)



Szerintem a mai napig sokan úgy gondolják, hogy a Sade név csupán egy énekest takar, pedig valójában egy zenekarról van szó, melynek központi alakja az 1959. január 16-án Nigériában, angol anya és nigériai apa gyermekeként született Sade Adu (eredetileg Helen Folasade Adu).
Az 1984-ben debütált zenekar igényes soul, jazz és R&B alapokon nyugvó, nem kimondottan populáris zenét játszik, ennek ellenére minden lemezük komoly sikereket ért el. Zenéjük magas színvonalú, számaik szinte a tökéletességig kidolgozottak, az énekesnő érzelemdús, kissé fátyolos hangjával pedig már-már hipnotikusak. Új lemezük, a Soldier Of Love nagyívű és nagyigényű mű, triphopközeli bpm-mel, flamenco gitárral, tétova zongorahangokkal, gyönyörűszép, megható vonós uszállyal, leheletnyi elektronikával, finom jazzel, lassú halált hozó soullal, icipici cicás funkkal és dögös r&b-vel. Mindezek mellett pedig egy olyan énekesnővel, akinek hangjától kibékül minden és mindenki, és végső soron kicsit jobb hely lesz a világunk - szeretve leszünk, mert úgy a jó.
Sade még mindig a szerelemről és a szépségről énekel, szerelmesen és szépen. Engedj a melankóliának, nyúlj végig a heverőn, és hagyd, hogy minden hang a bőröd alá kússzon!
A Soldier Of Love női lemez, de olyan, melyet minden férfinak érdemes beszerezni. Minden hangból, hangszerből annyi van, amennyi kell és ott bújnak meg és mutatják meg arcukat, ahol kell.

Tracklista:
  1. The Moon And The Sky
  2. Soldier Of Love
  3. Morning Bird
  4. Baby Father
  5. Long Hard Road
  6. Be That Easy
  7. Bring Me Home
  8. In Another Time
  9. Skin
10. The Safest Place
0 Responses